Sidor

torsdag 3 mars 2016

UltiMatum av Anders de la Motte

UltiMatum av Anders de la Motte, ännu en mycket bra titel.

UltiMatum är uppföljaren till MemoRandom som jag skrivit om tidigare. Detta är ännu en fartfylld, smart och spännande historia. Vi känner igen oss, och vi känner igen karaktärerna.

Ny är dock Julia Gabrielsson, kriminalinspektör, och hennes lite ovanliga kollega Omar Amante. Samtidigt knyts trådarna ihop med förra boken genom David Sarac som vårdas på en sluten klinik efter den dramatiska upplösningen av MemoRandom.

Detta är mer av en polisroman med inslag att politiska intriger, än en renodlad triller. För min del känns det bättre. Det handlar om skuld, hämnd och makt, och alla har hållhakar på alla. Det är svårt att veta vem man vågar lita på, och hur det ska sluta. Riktigt snyggt gjort. Det är också riktigt bra personbeskrivningar som ger en ytterligare dimension till historien.

Jag gillar de nya karaktärerna men även Nathalie som förekommit tidigare, en tuff tjej som försöker göra det rätta men på lite okonventionella sätt.

Det är välskrivet, fångar läsaren snabbt, oväntat och nytt. Svårt att lägga ifrån sig helt klart.

Och omslaget! Jag säger det igen; supersnyggt!!

Förlaget skriver:
UltiMatum är en skarpladdad thriller om ett Stockholm och Sverige där ingenting är vad det verkar, där alla medel är tillåtna för att nå makten.
När ett illa tilltygat lik hittas i vattnen utanför regeringspartiets kursgård hamnar ärendet på kriminalinspektör Julia Gabrielssons bord. Vem är den döde och varför har något ansträngt sig så för att kroppen inte ska kunna identifieras? Det dröjer inte länge förrän Julia inser att att det finns människor som är beredda att göra nästan vad som helst för att hindra att sanningen kommer fram.
Polismannen David Sarac jagas av demoner. Efter en våldsam uppgörelse som nästan kostade honom livet, vårdas han på en sluten klinik långt från huvudstaden. Han gömmer undan sömntabletterna han får av skötarna. Tjugotvå stycken har han fått ihop, och snart är det dags att ta dem, att för alltid tysta de anklagande rösterna i huvudet. Men ett mystiskt erbjudande får honom att skjuta upp sin död: Vad sägs om ett byte? Quid pro quo? Dina hemligheter mot mina.

Läs vetja! Låna på biblan, köp i din lokala bokhandel eller till exempel på Adlibris.


Inlägg 3/100 i utmaningen #blogg100 #blogg100bok
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar