Sidor

tisdag 26 april 2016

Medan mörkret faller av Anna Lihammer

Kvällens bokcirkelbok, Medan mörkret faller av Anna Lihammer.

Är du intresserad av både deckare och historia, då är detta din bok! En ruskig historia som ger lite Maria Lang-feeling. Det är på något sätt ordentligt men väldigt spännande. :) Här kan du se en trailer för boken. Anna har också en Facebook-sida för boken och uppföljaren Än skyddar natten.
Mörkret faller över Europa år 1934. Nazisterna har tagit makten i Tyskland och många är på flykt. Hemma i Sverige fattas beslut om sterilisering av »sinnesslöa«. I Uppsala hittas en högt uppsatt akademiker bestialiskt mördad i Anatomiska institutionens källare. 
Den egensinniga kriminalkommissarien Carl Hell blir utsedd att utreda mordet, och till sin hjälp har han polissyster Maria Gustavsson. De två kastas in i samhällets finrum där tvivelaktiga åsikter och inhuman forskning är en del av vardagen. Snart sker ytterligare ett mord och jakten på mördaren blir alltmer desperat.
Detta är Annas skönlitterära debut och det är en skarpsynt och skrämmande kriminalroman som mycket skickligt väver samman en fiktiv mordutredning med verkliga händelser från denna tid. Det blir förutom en spännande historia en historielektion. Mycket snyggt gjort. Medan mörkret faller vann Svenska Deckarakademins debutantpris 2014.


Anna Lihammer är fil. dr i Historisk arkeologi. Hon har skrivit flera kritikerrosade arkeologiska skildringar och Vikingatidens härskare blev utnämnd till Årets bok om historia 2012.


Jag ser fram emot fler böcker om Carl Hell och Maria Gustavsson. Och i augusti kommer den tredje delen i serien, Där gryningen dröjer!


Låna på biblan, köp hos din lokala bokhandlare eller till exempel Adlibris.


Inlägg 57/100 i utmaningen Blogg 100

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar