Sidor

söndag 13 oktober 2019

Krokodilväktaren av Katrine Engberg

Det här tycker jag om! Deckare som utspelar sig i Norden, där jag känner igen miljöerna. Det ger lite extra känsla.

Krokodilväktaren är den första delen i den danska succéförfattaren Katrine Engbergs hyllade Köpenhamnsserie. En oavlåtligt spännande kriminalroman om svek, hämnd och övergivna barn.

En tidig morgon hittas en ung kvinna mördad i sin lägenhet. Det blir inledningen på en mardröm för alla i det slitna bostadshuset. Liksom för polisinspektörerna Kørner och Werner som får ta sig an fallet. Kvinnan har ett fått ett mönster ristat i ansiktet, och de vill snabbt hitta den skyldige innan vetskapen och paniken sprider sig.

Men utredningen går trögt. Ända tills det visar sig att kvinnans hyresvärd håller på att skriva en deckare där mordet finns exakt återgivet. Vem kan ha läst den och låtit en grym fantasi bli verklighet?

Fantastiskt beskrivna karaktärer befolkar denna berättelse, och de ger verkligen färg åt denna charmiga kombination av polis- och pusseldeckare. Intrigen i berättelsen är väl sammansatt och spänningen hålls vid liv ändra fram till slutet.

Jag ser mycket fram emot att författarens övriga böcker översätts till svenska. För jag skulle mycket gärna läsa mer om polisinspektörerna Jeppe Kørner och Anette Werner hos Köpenhamnspolisen.

Här kan du läsa en intervju med författaren hos Johannas deckarhörna.

Låna på biblan, köp hos din lokala bokhandlare eller t.ex. hos Adlibris eller Bokus.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar