Sidor

tisdag 22 augusti 2017

Annabelle av Lina Bengtsdotter

Det här är en otroligt skickligt skriven deckare! Och en debut! Jag är imponerad!

Annabelle av Lina Bengtsdotter är en spänningsroman, vi får möta Kriminalinspektör Charlie Lager som skickas till Gullspång, platsen för ett försvinnande, tillsammans med en kollega. Platsen är också hennes barndoms och det blir en resa inte bara i nuet utan även i dået.

Annabelle är den 17-åriga flicka som försvunnit. Vad har hänt och vem är hon egentligen? Sökandet visar på en mer komplex bild än vad som först verkar vara fallet. Och historien kommer ikapp Charlie när gamla vänner och miljöer ger sig till känna.

Berättelsen tar också helt naturligt upp slitningarna mellan stad och land, den lilla bruksorten som kämpar med sin överlevnad när bruket inte längre håller ihop den. Oron för arbetslösheten och vanmakten i att vara beroende, ångesten över tappat hopp.

Det är lågmält och genomtänkt.. och snudd på vemodigt, men det blir aldrig hopplöst. Både bygden och människorna beskrivs ömsint, det känns mycket äkta. Gullspång finns plötsligt på min karta.

Berättelsen fångar mig från första sidan, nästan utan att jag inte märker det så är jag fast det går inte att sluta läsa. Ruskigt spännande och fängslande trots det lugna tempot och den till synes enkla berättelsen. En makalös debut. Längtar redan efter att läsa mer om Charlie Lager.

Lyssna också till bokens soundtrack som mycket väl fångar vemodet, längtan, oron.

Låna på biblan, köp hos din lokala bokhandlare eller t.ex. hos Adlibris eller Bokus.

2 kommentarer:

  1. Jag kan inte låta bli att tänka på skräckfilmen med samma namn varje gång jag läser "Annabelle". Men boken låter onekligen spännande!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket spännande, kan verkligen rekommendera! :)

      Radera