Sidor

onsdag 19 oktober 2016

En bokbloggar-gissning

Ja, hur i hela friden ska man kunna välja bland alla fantastiska? Det här med priser är inte lätt.

147 böcker har skickats in till Augustpriset i år i den skönlitterära klassen. Hur många som faktiskt givits ut under det senaste året har jag ingen aning om...

Av de 147 väljer juryn ut sex stycken som nomineras till priset. Sex av 147 av tusentals. Och slutligen EN vinnare. Årets svenska skönlitterära bok. Det är stort och jag är säker på att vinnaren kommer att jubla och glädjas.

Vad tror jag då? Här kommer mina gissningar:
Jag baserar gissandet på min egen läsning och det jag läst om dem. Aftonland har jag läst och skrivit lite om i bloggen. De försvunna böckernas bibliotek skrivs om inom kort.

Århundradets Kärlekskrig, Stormen och Störst av allt är jag mitt i. Det är natten ligger hos postombudet för avhämtning. Jag har att göra...

Eller så blir det några helt andra!

Vi får väl se, på måndag kväll vet vi. Den 24 oktober är det stor baluns på Kulturhuset med avslöjande av de nominerade. Du kommer väl?



2 kommentarer:

  1. Har gissat samma som dig vad gäller Aftonland och Stormen. Det är natten håller jag på och läser just nu och gillar mycket! Ska bli kul att se vilka som faktiskt nomineras på måndag!

    SvaraRadera